Λευκαδίτικη κουζίνα από τα χέρια της Μαμάς Ελένης!

tampela

Η Καρυά και η κουζίνα της…

Η Καρυά είναι ένα χωριό με μακρά ιστορία και σπουδαίο πολιτισμό. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του πολιτισμού είναι και η γαστρονομία. Η τοπική κουζίνα διαμορφώθηκε με βάση τα προϊόντα που προσέφερε η λευκαδίτικη γη και αλλά και τις επιρροές της από της υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ταβέρνα “Ελένη”, που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Καρυάς, έχει σαν βασικό της στόχο, να σας προσφέρει τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με τις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές της Λευκαδίτικης Κουζίνας, χρησιμοποιώντας πάντοτε αγνά προϊόντα από την ελληνική φύση.

trapezi_2

Σουντζουκάκια & Κατσικάκι Ριγανάτο

Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2008, κέρδισε την προτίμηση των επισκεπτών της Καρυάς και, γενικότερα, της Λευκάδας, ειδικά όσων αναζητούσαν να μάθουν τη γαστρονομική ιστορία του Νησιού.

Οι συνταγές μας…

Η παραδοσιακή καρσάνικη ριγανάδα και ο τοπικός μπακαλιάρος bianco είναι δύο μόνο από τις πιο γευστικές συνταγές της λευκαδίτικης μαγειρικής τέχνης, που θα βρείτε στο μενού.

Το ριγανάτο κατσικάκι και τα σουντζουκάκια, συνταγές που συναντώνται στο ευρύτερο ελλαδικό χώρο, έρχονται να συμπληρώσουν τη γευστική ποικιλία, που προσφέρει η “Ελένη”, μαγειρεμένες πάντοτε με βάση τις τοπικές λευκαδίτικες παραλλαγές τους.

Τα πιάτα πλαισιώνουν κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη από την τοπική λευκαδίτικη παραγωγή, έτσι ώστε να γευτείτε πλήρως τις χάρες της λευκαδίτικης κουζίνας. 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ξηρό & δροσερό καλοκαιρινό κλίμα της Καρυάς μπορούν να σας υποσχεθούν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης, ηρεμίας και γευστικής απόλαυσης.

 

Θα μας βρείτε στην Κεντρική Πλατεία της Καρυάς από το πρωί έως αργά το βράδυ!

Ταβέρνα “Ελένη”

Πλατεία Καρυάς

30 180  Καρυά Λευκάδας

Ελλάδα