Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Λιβάδι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, της πολιτικής ηγεσίας καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέφτασαν ακόμη και με λεωφορείο, γεμίζοντας ασφυκτικά τόσο το Καθολικό της Μονής όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Νωρίς το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην οποία συμμετείχαν κληρικοί από διάφορες Ενορίες ενώ μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα για την αναστήλωση της Μονής.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλος τόνισε την αναγκαιότητα της οικονομικής αρωγής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της δυτικής πτέρυγας της Μονής, η οποία θα περιλαμβάνει το Αρχονταρίκι και την Τράπεζα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους της Μονής, ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο που μπορούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια.